Početna  /  SviCROe-commerceodredišne ​​stranice  / Exit-Intent tehnologija: kako funkcionira i kako Exit skočni prozor može unaprijediti vaše poslovanje

Exit-Intent tehnologija: kako funkcionira i kako Exit skočni prozor može unaprijediti vaše poslovanje

Tehnologija namjere izlaza: kako funkcionira i kako skočni prozor za izlaz može razviti vaše poslovanje

Kako globalno tržište napreduje, tvrtke svih veličina moraju koristiti različite alate i tehnike kako bi stupile u kontakt s posjetiteljima svojih web stranica i pretvorile ih u kupce. Exit-Intent tehnologija jedan je takav alat koji je stekao popularnost posljednjih godina.

Ova tehnologija nudi jedinstveni način za povećanje broja konverzija na vašoj web stranici bez nužnog gubitka novca.

Možda postoji mnogo načina da povećate stopu konverzije svoje web stranice i pretvorite više posjetitelja u klijente, ali jedan od najučinkovitijih načina da dobijete više potencijalnih klijenata je korištenje namjera izlaza pop up u naporima za vaš marketing i rast poslovanja.

Što je Exit-Intent tehnologija?

Tehnologija Exit Intent prati kretanje miša posjetitelja web stranice i detektira kada se posjetitelj sprema napustiti stranicu bez ostavljanja svojih podataka ili kupnje bilo čega.

Tehnologija Exit Intent koristi se za hvatanje više potencijalnih klijenata i smanjiti napuštanje košarice pokazivanjem a Popup ili widget nakon što pokazivač posjetitelja napusti okvir stranice.

Exit-Intent tehnologija Poptin

Exit-Intent tehnologija na mobitelu

Što se događa kada nema pokazivača, kao na mobilnim uređajima i tabletima?

Ovdje na Poptin, razvili smo rješenje za namjeru izlaza:

Kada posjetitelj dođe na vašu odredišnu stranicu i pokuša kliknuti "natrag" za odlazak na prethodnu stranicu (recimo Google SERP rezultate), pojavit će se skočni prozor s namjerom izlaza.

Što je skočni prozor?

Skočni prozor je mali prozor koji se pojavljuje na zaslonu vašeg računala ili mobilnog uređaja kada posjetite web mjesto ili koristite određenu aplikaciju. Skočni prozori dizajnirani su da privuku vašu pozornost i prikažu informacije kao što su reklame, obavijesti ili zahtjevi za djelovanje.

Zašto skočni prozori s namjerom izlaza rade?

Postoji nekoliko razloga zašto slojevi namjere izlaza rade tako dobro:

  1. Kada posjetitelj odluči napustiti web mjesto, njegov/njezin um je čist za sljedeći zadatak. Ovo je savršen trenutak da privučete njihovu pažnju i pokažete im neodoljivu ponudu.
  2. Kada posjetiteljima pokažete skočni prozor na sredini ekrana, oni moraju napraviti izbor. Oni imaju bez ometanja – mogu se uključiti u skočni prozor i ostaviti svoje podatke ili zatvoriti skočni prozor.
  3. Uglavnom nećete ponuditi istu stvar na odredišnoj stranici kao u izlaznom skočnom prozoru. Ako posjetitelj nije prešao na vašu stranicu, vjerojatno biste predložili nešto s drugačijim CTA (pozivom na akciju) ili višom vrijednošću kako biste ga uhvatili dok oklijeva.

Kada biste trebali koristiti skočne prozore za izlaz?

Ako ciljate prave stranice i pravu publiku, preklapanje s namjerom izlaska može biti izvrsna prilika da svojim posjetiteljima pokažete posebnu ponudu svoje marke.

Izlaz iz skočnog prozora radi vrlo dobro na odredišnim stranicama, komercijalnim web stranicama i internetske e-trgovine.

Evo jednog scenarija: posjetitelj je došao u vašu internetsku trgovinu i u nekoliko minuta dodao nekoliko proizvoda u košaricu. Zatim je započeo proces naplate, a neposredno prije nego što je ubacio podatke o kreditnoj kartici, odlučio je pričekati ponudu s boljom cijenom ili ga je kći jednostavno nazvala zbog e-maila koji je poslala i odvratila ga od dovršetka kupnje.

S ovakvim primjerom skočnog prozora s namjerom izlaza možete spremiti napuštena kolica poput ove i povećati svoj prihod za 20%-30%.

U sljedećim odlomcima pokazat ćemo vam studijski slučaj o izlaznim skočnim prozorima na odredišnoj stranici.

Primjeri skočnih prozora namjere izlaza i studija slučaja

Kako su Poptinovi izlazni skočni prozori pomogli smanjiti troškove potencijalnih klijenata za više od 50%

Pregled

Kampanja o kojoj se govori u ovoj studiji slučaja odnosila se na lokalni izraelski brend robota usisavača (u daljnjem tekstu "robna marka robota"). Eksperiment je proveden tijekom drugog kvartala 2017. godine (travanj-lipanj), a podaci su uspoređeni s drugim kvartalom 2016. godine.

Ciljevi ovog eksperimenta bili su kristalno jasni, a Poptin je korišten za značajno povećanje stope konverzije. Imajte na umu da je marka robota bila na pretrpanom tržištu sa žestokim konkurentima kao što je IRobot. Stoga troškovi oglašavanja nisu pojeftinili od 2016. do 2017. Robot Brand je morao upotrijebiti sva moguća sredstva kako bi povećao svoju stopu konverzije.

Ciljevi kampanje

Eksperiment

Tijekom drugog kvartala 2016. robna marka robota pokrenula je Adwords kampanju s mjesečnim prosječnim proračunom od 2,200 USD za određenu odredišnu stranicu. Odredišna stranica za ovu PPC kampanju pretvorena je po prosječnoj cijeni od 77 USD po kontaktu. Za ukupni proračun od 6,600 USD za cijelo tromjesečje, odredišna stranica generirala je 86 potencijalnih kupaca.

Tijekom drugog tromjesečja 2017. robna marka robota htjela je koristiti istu odredišnu stranicu, samo ovaj put u kombinaciji s Poptinom. Robotska robna marka stvorila je dva skočna prozora i prikazala ih posjetiteljima pomoću značajke Poptin A/B Test (isti predlošci korišteni su samo s različitim kopijama i dizajnom):

1. Okrugli skočni prozor s namjerom izlaza koji svojim posebnim oblikom privlači pažnju posjetitelja.

skočni prozor tehnologije izlazne namjere 1

2. Skočni prozor s mjeračem vremena dizajniran za stvaranje hitnosti, robna marka robota nije ponudila nikakav popust u poptinovoj kopiji (ovo je važno jer samo davanje popusta može povećati konverziju).

izlaz iz skočnog prozora 2

Rezultati? Odlično je!

rezultati skočnih prozora s namjerom izlaza

Sada kada vidite da skočni prozori s namjerom izlaza rade, pogledajmo kako možete učiniti da rade za vaš brend.

Prvo, započnimo sa stvarima koje biste pod svaku cijenu trebali izbjegavati kada koristite tehnologiju izlazne namjere.

Izlaz iz skočnih prozora koje treba izbjeći pod svaku cijenu

Tražim puno informacija

Kada korisnik dođe na vašu web stranicu, klikne i sprema se otići – prikazivanje skočnog prozora s hrpom polja nije idealno. Već su spremni napustiti vašu stranicu, što će ih vjerojatno brže izgurati.

U ovom primjeru Neila Patela, on samo traži URL web stranice, ništa drugo.

https://neilpatel.com/

Svrha skočnog prozora s namjerom izlaza je privući i pretvoriti. Dakle, što lakši možete napraviti proces konverzije (prijava), to bolje. Ovo je također dokazana činjenica – studije pokazuju da možete povećati konverzije za 120%+ korištenjem manje polja u vašim izlaznim skočnim prozorima.

Biti lukav s nepostojećim "X"

Razumijemo – brendovi žele da njihovi izlazni skočni prozori dovedu do rezultata. Ali to ne bi trebalo značiti korištenje sumnjivih metoda da bi se to dogodilo. Ne želite stvarati zlu krv i spaljivati ​​mostove radi svoje strategije.

popup uzorak
zalora.com

Uz to, nemojte otežavati korisnicima da izađu iz vašeg izlaznog skočnog prozora. "X" bi trebao biti jednostavan za vidjeti i kliknuti. Korisničko iskustvo značajno je i za Google i za korisnike. Stoga nemojte povrijediti svoje povjerenje i rang jer želite natjerati posjetitelje na konverziju.

Jednostavno neće ići. Studije pokazuju da samo umjereno povećanje korisničkog iskustva povećava vaš prihod.

Prikaz nevažnih ponuda

Kada posjetitelji odu na određenu stranicu, post na blogu ili neki drugi oblik sadržaja na vašoj web stranici, ključno je prikazati ponudu relevantnu za njihovo pretraživanje i namjere. Pa, to je ako ozbiljno mislite pretvoriti svoje posjetitelje u pretplatnike.

S tim u vezi, pobrinite se da pratite ponašanje korisnika kako biste isporučili pravu poruku u pravo vrijeme. U nekim slučajevima možete upotrijebiti malo zdravog razuma.

primjer skočnog prozora 2
https://www.cartstack.com/

Na primjer, The Idle Man nudi besplatnu e-knjigu o fitnessu, a skočni prozor za ovu stranicu nudi priliku da osvojite par Nike Air Jordan tenisica. Ima sve ostale značajne elemente, uključujući jednostavan postupak prijave sa samo jednim poljem i vidljivim "x".

Ovo je relevantan skočni prozor jer su njihova ciljna publika oni zainteresirani za fitness i opremu koja se koristi za vježbanje ili treniranje.

Ako postoji nešto što ćete naučiti u marketingu, to je da je pokretanje prave poruke u pravo vrijeme ključno za konverzije.

Zatim pogledajte neke elemente za koje želite osigurati da su prisutni u vašim skočnim prozorima namjere izlaza.

Što bi trebali imati vaši skočni prozori s namjerom izlaza?

Prava veličina i boja teksta

Dizajn vaših skočnih prozora s namjerom izlaza je kritičan - to je razlika između toga hoćete li posjetiteljima biti privlačni ili grozni. Jedan dio stvaranja privlačnog dizajna je tekst. Bitno je odabrati pravi font, veličinu i boju.

Ključno je učiniti vaše skočne prozore lakima za čitanje. Inače su beskorisni.

Allanapratt skočni prozor
Allanapratt.com

Kao što možete vidjeti ovdje, riječi su očite. Font je u tekstu rukopisa i dovoljno velik da se lako čita. Također, podebljane i kurzivne riječi pomažu posjetitelju da vidi kritična područja ponude. Zatim, tu je obrazac za brzu prijavu sa samo dva polja.

Kontrast između teksta i pozadine je jednostavan – crni tekst na bijeloj pozadini. Nikada ne koristite čudne sheme boja koje naprežu oči. Kao što je bijeli tekst na crnoj pozadini ili sivi tekst na crvenoj pozadini.

Privlačne slike koje privlače i pretvaraju

Ljudi su vrlo vizualni, zbog čega većina marketinških materijala koristi vizualna pomagala kako bi ih zabilježila (ili barem one koji su uspješni). Vizualne elemente možete pronaći u oglasima, člancima, blogovima, brošurama i infographics. Isto se može učiniti za vaše skočne prozore. Također se možete potruditi i uključiti a video u skočnom prozoru.

Ideja je odabrati relevantne slike koje odgovaraju vašoj ciljanoj publici. Na primjer, ako nudite besplatnu dostavu za narudžbu odjeće, pokažite ženu koja drži vreće s odjećom. Ili ako nudite besplatno savjetovanje za financijsko planiranje, pokažite nekoga tko sjedi za stolom pod stresom i pregledava račune.

S druge strane, možete ići s pozitivnim slikama, kao što je žena koja sjedi za stolom s računima, ali se smiješi s olakšanjem dok razgovara s profesionalcem na telefonu.

Gledanje vizualnih elemenata s tekstom pomaže posjetiteljima da spoje dva i dva i vizualiziraju se s ponuđenim rješenjem. I to je ono što pomaže u obraćenju.

Skočni prozor za izlaz Wealthybeyondreason
Primjer skočnog prozora s namjerom izlaza na Wealthybeyondreason.com

Evo pogleda na jedan skočni prozor s namjerom izlaza samo s tekstom.

Schoolofselfrevolution skočni prozor s namjerom izlaza
Schoolofselfrevolution.com

A još jedan ima vizualni prikaz e-knjige koja vam se nudi. Privlačnije je za posjetitelje i veća je vjerojatnost da će izvršiti konverziju. Sheme boja su također dobre.

Sjajan poziv na akciju

Svaki oblik marketinške kopije koju izradite trebao bi sadržavati a poziv na akciju (CTA). Bez toga riskirate gubitak vremena posjetitelja. Iako su korisnici već navikli na skočne prozore i namjeravaju ih natjerati da se prijave, ipak ne škodi uključiti CTA.

To im može pomoći da ih potaknete da dovrše radnju koju želite da dovrše. Na primjer, "Prijavite se za besplatnu e-knjigu!" i "Ispunite obrazac kako biste naučili povećati svoju prodaju!"

Sada postoje različiti načini na koje možete postaviti svoj CTA. Ključ je učiniti ga vidljivim. Neki će podebljati i povećati CTA. A drugi će staviti CTA na ili iznad gumba. Možete se igrati s različitim varijacijama kako biste vidjeli što najbolje funkcionira.

invideo skočni prozor
https://invideo.io/

Zašto biste svojoj marketinškoj strategiji trebali dodati tehnologiju namjere izlaska

Ako ne koristite izlazne skočne prozore kao dio svojih marketinških napora, vrijeme je da počnete. Izlazni skočni prozor jedna je od metoda s najvećim pretvorbom jer utječe na ponašanje vaše publike. Djeluje kao okidač koji potiče vaše posjetitelje da rade prije nego što napuste vašu stranicu. A ako je poruka točna, to bi ih moglo spriječiti da zauvijek posjete vašu stranicu.

Međutim, ako već koristite skočne prozore za svoju marketinšku strategiju, možete napraviti neke od gore navedenih pogrešaka. Pokušajte promijeniti stvari kako biste vidjeli možete li poboljšati svoje stope konverzije.

Ako tražite stručnu pomoć u prilagođavanju svoje marketinške strategije, možete isprobati više od 100 mentora rasta spremni ponuditi besplatne konzultacije.

A ako trebate platformu za brzo i jednostavno stvaranje skočnih prozora s namjerom izlaza, pogledajte Poptin danas!

Prijavite se besplatno
Iznimno predani poduzetnik, suosnivač Poptina i Ecpm Digital Marketinga. Devet godina iskustva u području digitalnog marketinga i vođenja internetskih projekata. Diplomirao ekonomiju na Sveučilištu u Tel Avivu. Veliki obožavatelj A/B testiranja, optimizacije SEO i PPC kampanja, CRO-a, growth hackinga i brojeva. Uvijek voli testirati nove oglašivačke strategije i alate te analizirati najnovije start-up tvrtke.